vineri, 5 decembrie 2008

Concurrent Task Tree (CTT)

Ce este CTT?
Teoretic este o unealta care ar trebui sa iti usureze cu mult munca.

CTT face referire la structura bazata pe modele de sarcini.
Este o notatie concurenta formala care permite proiectantului sa descrie atat comportarile orientate pe evenimente (event-driven) cat si modificarile de stare ale sistemului.
Cu alte cuvinte poti simula activitatea unei persoane pe pagina ta de internet. De exemplu, ce se va intampla daca da click pe un anumit buton (link) ... unde va ajunge utilizatorul? Va avea apoi la dispozitie posibilitatea de a se intoarce de ex? etc
Poti descoperi multe nereguli pe care altfel le-ai fi ignorat.

Spun teoretic, deoarece desi este bine intentionata, mi-a dat multe batai de cap mie si multor colegi de ai mei.
Parerea mea este ca aceasta aplicatie are nevoie de multa munca in continuare, in stadiul actual reusind sa dea erori la fiecare pas.
Trebuie sa fii sigur ca salvezi de multe ori, pentru a nu pierde orele de munca. Chiar si atunci traiesti cu frica, nestiind daca salvarea a reusit.
Arborele pe care il "desenezi" se incapataneaza sa se rearanjeze dupa bunul plac, netindand cont de faptul ca tocmai ce i-ai aranjat cele 50 de noduri.
Si cireasa de pe tort vine in momentul in care, dupa ce te dai cu capul de pereti, monitor, birou si tot ce mai gasesti prin jur, cu spume la gura si ochii mari observi o eroare "Esti senil!? Ai depasit memoria Java." cred eu uitata de cei care au testat/programat/proiectat dracia, dar pe care o poti lua personal, in acele momente de nebunie .

Oricum, pentru o aplicatie care a fost dezvoltata de o singura persoana este ok, si te poate ajuta sa iei in considerare multe lucruri pana atunci considerate neglijabile.

Pentru mai multe detalii : http://www.interfete-it.110mb.com/ sectiunile articole si portofoliu.

Spor la codat!


Niciun comentariu: